A legtöbb pénzt a Honvéd kaphatná, amelynek nyolcezer néző befogadására alkalmas stadionjára ötmilliárd forintot szánnak. Az NB I-es csapatok közül nem csupán a fővárosi klub örülhetne: a liga minden olyan résztvevője szerepel a kedvezményezettek sorában, amely eddig kimaradt az "osztásból".

Az FTC és a Debrecen, valamint a Felcsút otthona hamarosan elkészül, szépül a Mezőkövesd miniarénája, s bejelentették már a szombathelyi, a székesfehérvári, valamint a miskolci beruházást is. E projektek több tízmilliárdos forrást igényelnek, s akkor nem számoltunk a Puskás Ferenc stadion újjáépítésével, amely - a legóvatosabb becslések szerint is - több mint ötvenmilliárd forintba kerülhet - emlékezetetett cikkében a lap.

A lista bővülhet most tovább - a többi közt - a pécsi (egymilliárd forintos ráfordítás), a kaposvári (800 millió) vagy a paksi létesítmény (800 millió) újjáépítésével. Érdekesség, hogy a két körben összesen 800 millió forinttal megtámogatott Mezőkövesd is számolhatna még extra 120 millió forinttal. Mi több, a másodosztály tagjainak is van okuk az örömre. Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő klubok közül a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas egymilliárd forintot, a Békéscsaba 800 milliót kasszírozhat.

A Cegléd, amelynek legutóbbi hazai mérkőzésére háromszázan látogattak ki, négyszázmillió forintból alakíthatná ki háromezres komplexumát. A Gyirmót, amely a tizennégyezres arénával "ellátott" Győr városrészének együttese, s amelynek hétvégi meccsére ugyancsak háromszázan voltak kíváncsiak, hatszázmilliót költhetne egy háromezres "ékszerdobozra" - írta a Népszabadság. A sor végén a Kisvárda és a Szigetszentmiklós áll: e két együttes sporttelepének rekonstrukciójára százhúsz-százhúsz millió forintot terveztek be.

A Népszabadság úgy tudja, nem csupán ezzel a "labdarúgóügyi" kérdéssel foglalkozik a kormány. A kormány stratégiai megállapodást köt az úgynevezett kiemelt fővárosi klubokkal. A vonatkozó rendeletből kiderült: az egyletek állami tulajdonban álló ingatlanokat kaphatnak vagyonkezelésbe. Az átadás előkészítésével megbízott miniszterek nem tétlenkedtek, mert már el is készült a beadvány, amelyből kiderül: az FTC népligeti centruma és az Albert Flórián stadion, az Újpest Szusza Ferencről elnevezett létesítménye, az MTK Hidegkuti Nándor nevét viselő pályája, illetve a Vasas Fáy utcai otthona kerülhet a klubok kezelésébe.