A W Budapest 162 szobát és lakosztályt tartalmaz majd, a vendégek pedig egy étterem, egy bár, konferenciatermek, wellness- és fitneszrészlegek szolgáltatásait élvezhetik majd. A W Hotels portfóliójában jelenleg 50 hotel található világszerte, ezt a számot azonban 2020-ra 75-re tervezik növelni. A W Budapest a lánc második közép-európai hotelje lesz a szerbiai W Belgrade 2019-es megnyitása után.

A Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palota (volt Balettintézet) több mint 20 évig üresen állt, majd 2013-ban robbant be újra a köztudatba a miniszterelnöknek és a főpolgármesternek köszönhetően. Orbán Viktor és Tarlós István a frissen érkezett Mercedes Citaro buszokat próbálták ki és beszélgetésük közben a miniszterelnök fölvetette a Balettintézet "megszerzését" a "portugáloktól". Az ATV felvételén látható, ahogy Orbán és Tarlós először a Kodály körönd épületeiről beszélnek, majd arról, hogy a miniszterelnök régi terve, hogy visszaszerezze az Andrássy úton lévő Balettintézet-épületet az akkori portugál tulajdonostól. A miniszterelnök a videóban meg is említi a főpolgármesternek, hogy tegyenek javaslatot olyan törvény elfogadására, amely lehetővé tenné az épület visszaszerzését. Ha a főváros nem is, de az Andrássy úti épület ügyében érintett Terézváros komolyan vette a miniszterelnök szavait.

Bár más vevőkről is szóltak híresztelések, 2014 nyarán végül a katari uralkodócsalád vásárolta meg az Andrássy úti palotát. A vevő valójában egy luxembourgi cég, a Balett Properties S. A. volt, amely mögött Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bir Jaber Al-Thani sejk, a katari uralkodócsalád tagja áll - írta a portál.