Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos június közepén nyilatkozta azt, hogy négy éven belül megépülhet Budapesten egy 4-5 ezer fő befogadására alkalmas új kongresszusi központ. A beruházás költsége a tervek ismeretében lesz majd meghatározható, a finanszírozásról ezt követően intézkednek. Jelezte, hogy hazai és uniós források is szóba jöhetnek.

Orbán Viktor miniszterelnök 2014 tavaszán bejelentette: kormánydöntés értelmében felépül egy új budapesti kongresszusi központ. A magyar állam 2014 elején vásárolta meg a Trigranit cégcsoporttól a Millenniumi városrészben, a Művészetek Palotája mellett található, csaknem 13 ezer négyzetméteres területet, ahol a konferenciaközpont megépül. (A bővebb előzményekért kattintson!)

A mostani tender ajánlattevőjének el kell végeznie a szükséges talajvizsgálatokat, majd koncepciótervet, engedélyezési tervet és építési kiviteli tervet kell készítenie.

Az objektumban helyet kap egy olyan nagyterem, amelynek a befogadása kongresszusi célra 4-5 ezer, míg kulturális célra 3-4 ezer fő. A két nagy szekcióterem befogadóképessége egyenként 1200-1500 fő. Ezen felül lesz az épületben több kisebb szekcióterem, amelyek befogadóképessége 50-200 fő, úgy hogy összesen 2 ezer ember férjen be ezekbe. A kiállítási tér alapterülete 6-8 ezer négyzetméter lesz, a mélygarázsban pedig 450 autónak kell helyet biztosítani.

A tervezésre - a szerződéskötéstől számítva - 30 hónapot ad az ajánlatkérő.

Az ajánlattevőnek az elmúlt hat évből több referenciát kell felmutatnia. Így terveznie kellett legalább három olyan - azóta felépült - épületet, amelyek egyenként minimum 2 ezer főt tudnak befogadni, és az össz-alapterületük eléri a 10 ezer négyzetmétert. Egy másik referencia - szintén az elmúlt 6 évből - egy olyan 2500 főt befogadó épület koncepcióterve, amelynek nem kellett megépülnie.

Az ajánlattételi határidő december 12. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, az értékelésnél túlsúlyos a tervezési díj.