Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződéshosszabbítások nélküli kereslet 53 ezer négyzetmétert tett ki, ez 54 százalékos éves növekedés. A hosszabbítások részaránya a teljes keresleten belül az előző negyedévek magas értékeivel szemben csupán 23 százalékra rúgott.

A legnagyobb új szerződést a Prologis Park Budapest-Gyálban kötötték, ahol egy logisztikai cég első budapesti telephelyét létesítette 22.1 ezer négyzetméteren. A legnagyobb  - 11.7 ezer négyzetméteres - bővülésre a BILK-ben kerül sor. Előbérleti szerződést nem kötöttek a negyedév során.

A harmadik negyedévben összesen 20 bérleti szerződést írtak alá, az átlagos terület 3.455 négyzetméter volt. A raktárak 98 százalékát logisztikai parkokban vették bérbe, az átlagos tranzakcióméret közel megközelítette a négyezer négyzetmétert.

Mivel a negyedév során sokan költözködtek,  a bérbeadott állomány nagysága nem módosult érdemben, s az üres területek aránya változatlanul 18,6 százalék. Éves szinten ugyanakkor rendkívül jelentős, 4,7 százalékpontos a csökkenés, köszönhetően az elmúlt egy évben regisztrált 94.5 ezer négyzetméternyi nettó abszorpciónak.