Suzuki, József Attila és Görög Zita volt a nyerő

A Kurzor.hu összeállította az internetezők körében legkeresettebbnek számító kulcsszavakat összegző 2005-ös listát.
NAPI Online, 2006. január 12. csütörtök, 11:09

Az online kereső sajtóanyaga szerint Magyarországon először készült olyan tematikus toplista, amely az internetezők által legkeresettebb kulcsszavakat egy év távlatában vizsgálja. A felsorolásból kiderül, hogy az internetezők felhasználói programok iránti érdeklődésének fókuszában a csevegést, CD írást, valamint a vírusvédelmet biztosító alkalmazások álltak.

A hagyományos mesehősöket mára egyértelműen háttérbe szorítják a modern figurák: míg Harry Potter az abszolút rangsort tekintve is a legkeresettebb, addig egyetlen klasszikus szereplőként Micimackó csak a középmezőnyig jutott.

A szépirodalom területéről leggyakrabban József Attila, Petőfi Sándor és Ady Endre nevére kerestek rá az internetezők, akik elsősorban az érettségi környékén szorultak online segítségre.

A sorozatok "kategóriájában" toronymagasan a Csacska Angyal győzött, míg a számítógépes játékok rangsorában a GTA San Andreas vitte a pálmát. A hazai utazási szokások ismeretében nem meglepő, hogy a leggyakrabban begépelt külföldi ország Horvátország volt, amit Egyiptom és Görögország követett.
A gépkocsik kategóriáját jelentős előnnyel a "mi autónk" nyerte.

A sztárvilág pletykái sem kerülték el az internet-használók figyelmét. Orlando Bloomot közrefogva, vélhetően szerelmi életük körüli titkolózásnak köszönhetően kerülhetett be az első háromba Brad Pitt és Angelina Jolie, míg a külföldi előadók közül a Greenday új albumának, Britney Spears kisbabájának, Eminem pedig folyamatos botrányainak köszönheti dobogós helyét.

A magyar könnyűzenei együttesek élén a Hooligans, a Tankcsapda és a NOX végzett, míg az önálló előadóművészek helyezettségét jelentősen befolyásolta a tavalyi év egyik legkedveltebb televíziós produkciója a Megasztár, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy magát a műsort is a száz leggyakrabban keresett kifejezés között találhatjuk. A hazai énekesek közül így a Megasztárban megismert előadók törtek a csúcsra. Míg a hölgyeket ebben a kategóriában egyedül a harmadik helyre került Oláh Ibolya képviseli, a zeneiparon kívüli hazai ismertségek között egyértelműen a nők taroltak. Az internetezők Görög Zita, Csisztu Zsuzsa, majd Konta Barbara nevét írták be leggyakrabban a Kurzor.hu keresőablakába.

HOZZÁSZÓLÁSOK