Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI azt követően kereste meg a tárcát, hogy a pénteki Népszabadság azt írta: Magyarországon tárgyal a IMF küldöttsége a kormánnyal, a tervek szerint jövő hétfőn véglegesítik a megbeszélések eredményét. A lap úgy tudja, nem új hitelnyújtásról van szó; a kormány fordult az IMF-hez, a szervezet segítségét az önkormányzati rendszer átalakításához vették igénybe.

Az NGM arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a napokban Magyarországon tartózkodó IMF-szakértők szakmai tanácsokat adnak térítésmentesen, a nemzetközi pénzügyi szervezet forrásnyújtási tevékenységétől teljesen függetlenül.

A partnerek a kormányzati szintű, valamint egyes önkormányzatokkal, továbbá az önkormányzati szövetségekkel és a téma szakértőivel folytatott megbeszélések során az önkormányzati rendszer átalakításának nemzetközi tapasztalatait tekintik át - közölte az NGM.

Hozzáteszik, hogy a tárca Magyarország önkormányzati rendszerének átfogó átalakítása keretében, a kapcsolódó kormányzati és parlamenti döntések megalapozása érdekében merít az egyes nemzetközi szervezetek tapasztalataiból is. Az IMF a költségvetési politikák területén - hasonlóan más nemzetközi intézményekhez, mint például az OECD - igen értékes tudásbázissal rendelkező szervezet, amelynek tapasztalatait tagként Magyarország a többi tagországhoz hasonlóan igénybe veszi - áll a közleményben.