Az egyszülős családok 62 százaléka él szegénységben, amin jelentősen javíthatna a tíz éve változatlan mértékű családi pótlék emelése - mondta Ábrahám Júlia, az LMP elnökségi tagja.

A párt arra tett javaslatot, hogy a családi pótlékot emeljék 20 ezer forintra az egy gyermeket nevelő egyedülálló szülők esetében, a kabinet azonban megkeresésükre nem támogatta ezt az elképzelést.

Az LMP emellett úgy tűnik, hiába kezdeményezte a tartásdíj-megállapítás "ezer sebből vérző rendszerének" módosítását, mivel a kormány nem kíván belenyúlni a rendszerbe, indokolt esetekben lehetővé téve például a vagyonosodási vizsgálatok elrendelését.

Ábrahám Júlia fájónak nevezte azt is, hogy a kabinet nem támogatta a nagycsaládosoknak járó támogatások kiterjesztését a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre.

Az LMP elnökségi tagja kérdésre válaszolva kijelentette, pártjuk azért nem vesz részt az augusztus 20-ra hirdetett ellenzéki demonstráción, mert szerintük a nemzeti ünnepet nem szabad felhasználni ilyen rendezvényekre.