A Tudatos exportőr díjat idén a Közép-Kelet-Európában és a Közel-Keleten is sikeres, banki hitelezési és kockázatkezelési szoftver megoldásokat fejlesztő innovatív, magyar szoftvercég, a Loxon Solutions Zrt. nyerte. A Legnagyobb legkisebb exportőr a 10 főt foglalkoztató, űripari eszközfejlesztésre specializálódott mérnöki cég, az Admatis Kft. vehette át.

A Regionális stratéga kategória győztese a magyar tulajdonú WebEye International Kft., amely a Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagjaként Európa-szerte nyújt saját fejlesztésű gps alapú járműkövető szolgáltatást. A Meghatározó exportőr kategória nyertese 2013-ban a lakástextil-gyártással és forgalmazással foglalkozó Naturtex Gyapjú és Tollfeldolgozó Kft. Az Innovatív exportőr kategóriában a digitális patológiai piacon vezető 3DHISTECH Kft. nyert. Az idén első alkalommal átadott Sikeres női exportőr kategória győztese Borbíró Gertrúd, a kozmetikai termékeink gyártásával és forgalmazásával Cosmed Kft. ügyvezető igazgatója.

A díjat olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások nyerhetik meg, amelyek saját gyártású termékekkel rendelkeznek, exporttevékenységükkel nagymértékben hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, és tevékenységükön keresztül példát mutatnak az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.