Az államtitkár az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) által szervezett budapesti konferencián kifejtette: az állam a demográfiai helyzet javításában és a foglalkoztatás terén tud segíteni, szükség van azonban arra, hogy a pénztárak is lépéseket tegyenek a kettős rendszer fennmaradására, az önkéntes pillér erősítésére.

A kormány számára is fontos, hogy az állami pillér mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon, és fontos szerepet töltsön be a jövőben is - hangsúlyozta.

Utólag másként értékelt

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon is stabil, az elmúlt évek változásai a társadalombiztosításban garantálják a jövő nyugdíjasainak teljes és kiszámítható állami nyugdíját - nyilatkozta Hornung Ágnes az MTI-nek azután, hogy az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének csütörtöki rendezvényéről napvilágot látott tudósítások egy része "félreértésre" adott okot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: a kormány számára továbbra is fontos, hogy az állami mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon. Az önkéntes pénztárak, nyugdíjbiztosítások vagy a foglalkoztatói nyugdíjintézmények szerepe az, hogy kiegészítsék az állami nyugdíjat, nem pedig az, hogy átvegyék a szerepét.