Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A választások közeledtével úgy tűnik, valóban komolyan ráfeküdt a kormány a nyugdíjasok "kényeztetésére" - értékelnek a portálon.

Eddig úgy tűnt, az év végi prémiumból éppen a legrászorultabbakat hagyták ki, ám a helyzeten most változtatnak - derült ki az emberi erőforrások minisztere beszédéből. Balog Zoltán kijelentette: a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány döntése értelmében.

Így a megváltozott munkaképességűek vagy a fogyatékossági ellátásban részesülők, a politikai rehabilitáltak és az özvegyi nyugdíjasok is részesülnek benne. Mind a 2 millió 750 ezer nyugdíjas megkapja tehát a prémiumot, aminek összege maximum 12 ezer forint lesz.

Balog arról is beszélt, hogy "az Idősek Tanácsa legközelebb szerdán ül össze, ahol komoly bejelentésekre számítanak". Mint emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök tavaly szintén az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be, hogy a nyugdíjasoknak 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt adományoz a kormány.

Lázár János kancelláriaminiszter egyébként már "elkotyogta", hogy idén is várható ilyen lépés - írja az Azénpénzem.hu.