Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Gyurcsány Ferenc és a szocialisták amellett, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták, hogy a juttatás elértéktelenedjen, emellett nem fizettek prémiumot, háromszorosára emelték a gáz árát, és vizitdíjat is akartak fizettetni velük" - sorolta az MTI szerint Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő a kormányzó pártok nevében szombaton sajtótájékoztatón. (A DK az inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelést ígér, az MSZP a 13. havi nyugdíjjal kampányol, míg Vona Gábor szerint emelni kell a nyugdíjakat és igazságosabb elosztásra van szükség.) ,

A Jobbik pedig - mondta Hollik István - csak sértegetni tudja a nyugdíjasokat: Vona Gábor a remegő kezükön gúnyolódott, Volner János frakcióvezető pedig egy elhunyt nyugdíjason gúnyolódott.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány hetedik éve megőrzi és emeli a nyugdíjak értékét és idén először prémiumot is fizet - jelentette ki. Ennek oka az, hogy a gazdaság jó teljesítményéből a nyugdíjasoknak és részesülnie kell. A prémium a nyugdíj-kiegészítéssel együtt novemberben érkezik meg, ezek együttes összege átlagnyugdíj esetében 24 ezer forint - mondta a kormánypárti politikus.