Napjainkban már számítógépes segítséggel mérik a logisztikai cégek a járműveik üzemanyag-fogyasztását, így szinte mindent ellenőrizni tudnak a megtett kilométeren át az üzemanyagkontrollig − mondta lapunk megkeresésére Csetneki Tamás, a GPSmart Kft. gazdasági vezetője, aki szerint megfelelő vezetéstechnikával sok üzemanyagot lehet spórolni. Egyetértett vele Szász János, a Secret Control GPS Kft. kereskedelmi vezetője is, aki szerint éppen ezért a logisztikai vállalkozások is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy minél takarékosabb vezetési stílusra szoktassák a sofőrjeiket. Ennek megfelelően ma már több logisztikai cég használ vezetéskiértékelő szoftvert, amelynek segítségével meg lehet állapítani, hogy milyen fordulatszámon, hogyan vezet az adott sofőr, vagy hogy például milyen gázpedálállásokat használ. Ezáltal biztos alapot lehet létrehozni, így bármely sofőrnél megállapítható, mely területeken van szüksége további oktatásra, hogy kevesebb üzemanyagot használjon az útjai során − mondta Szász. Ugyanakkor egy ilyen oktatásnál nehézséget okoz, hogy hiába tanul új dolgokat a sofőr, az úton gyorsan "visszarázódik" rutinszerű vezetési stílusába, így az oktatás mellett a végrehajtásra is figyelmet kell fordítani − hívta fel a figyelmet Csetneki.

A GPS alapú követéssel azonban más takarékos technikák is bevethetők. Ilyen például, hogy bár sokan nem szívesen használják a fékrásegítő berendezéseket, ezzel is üzemanyagot spórolhatnak, ahogy azzal is, ha sikerül rávenni a sofőröket a tempomat használatára − mondta Szász. Ugyancsak megtakarítással jár, ha eltekintenek az indokolatlan alapjárati üzemeltetéstől. Még a nagy hidegben sem előnyös melegíteni álló helyzetben a motort, mivel ilyenkor alacsony a hajtáslánc hőtermelése, ráadásul a hidegen, terheletlenül járatás fokozott kopást is eredményez. Ilyenkor Szász a mihamarabbi elindulást javasolja, ugyanis részterhelésen jobban melegszik a motor, az elégetett üzemanyag pedig már a fuvarfeladatban hasznosul.

Manapság a pontosság nélkülözhetetlen, így nem meglepő módon a sofőrök többsége kereken a megengedett 90 km/órával halad, márpedig a sebesség 1 km/h-s csökkentése akár 1−4 deciliter spórolást is jelenthet 100 kilométeren. Így 85 km/óránál akár 0,5−2 liter megtakarítás keletkezhet százon, amely évi 100 ezer kilométer mellett már 500 és 2000 liter között mozog. Ez pedig akár 800 ezer forintot is jelenthet járművenként. A lakott területen pedig arra érdemes figyelni, hogy minél jobban együtt éljünk a forgalommal, hiszen a 0-ról 70 km/órára történő intenzív gyorsítás akár 8 deciliternyi üzemanyagba is kerülhet, nem beszélve az amortizációról − adott tanácsot a Secret Control GPS Kft. kereskedelmi vezetője.