A többség kéri ujjlenyomatának rögzítését

Az új személyazonosító igazolványt igénylők 80 százaléka kéri, hogy az okmány tárolóelemében rögzítsék az ujjlenyomatát is - mondta Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke az állami tévében.
MTI, 2016. január 6. szerda, 09:39

Véleménye szerint a roham azt jelzi, hogy az emberek bíznak az új kártyaformájú igazolványban, amely számos új biztonsági elemet tartalmaz a korábbihoz képest.

Az első nap, hétfőn csaknem 10 ezren, míg kedden 7 ezernél többen igényeltek új okmányt, míg korábban napi 3-4 ezren kértek személyit. Eddig 354 okmányirodát és kormányablakot szerelnek fel kártyaolvasóval, de akár otthonról is lehet majd ügyfélkaput nyitni, ügyeket intézni - mondta KEKKH elnöke.

Az első igénylők január 12-én vehetik kézbe az új személyazonosító okmányaikat.

Az új okmányt - amelynek tárolója már a taj- és az adószámot is rögzíti - nem csak azok kérhetik, akik igazolványának hamarosan lejár az érvényessége.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .