Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áder János köztársasági elnök részvéttáviratot küldött pénteken XVI. Károly Gusztáv svéd királynak, és elítélte a Stockholmban elkövetett "aljas terrorcselekményt". Az üzenetben a köztársasági elnök a maga és Magyarország népe nevében "a legőszintébb részvétéről" és arról biztosította az uralkodót, hogy Svédország népe mellett áll ebben a "szomorú és gyászos időben".

Áder János ugyancsak részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt a sérülteknek. Az elnök hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország "teljes mértékben elítéli" ezt az "embertelen és tragikus" erőszakcselekményt.

Orbán is részvétét fejezte ki

A magyar emberek nevében is együttérzését fejezte ki a péntek délutáni stockholmi támadás áldozatai családjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Stefan Löfven svéd kormányfőnek írt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kontinensünket érő sorozatos támadások óriási megrázkódtatást jelentenek minden európai nemzet számára, de meggyőződésem, hogy nem hajthatunk fejet az értelmetlen erőszak előtt. Biztosíthatom, hogy kormányom továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket az Európát sújtó terrorista támadásokkal szemben

- írta svéd kollégájának Orbán Viktor.