Októberben minimálisan (369 ezerről 368 ezerre) csökkent az újlakás értékesítések száma az USA-ban, érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy a szeptemberi adatot jelentősen (389 ezerről 369 ezerre) korrigálták. A konszenzus 388 ezer volt, amit a korrekció miatt nehezebb értelmezni, de összességében azt mondhatjuk, hogy az elemzők várakozásai jók voltak.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma (The Census Bureau of the Department of Commerce) havi rendszerességgel közöl adatokat az újlakás-értékesítések alakulására vonatkozólag. A statisztika a hónap utolsó hetében, egyhavi késleltetéssel lát napvilágot. Az ingatlaneladások számán kívül a statisztika két további mutatót tartalmaz: az eladásra kínált ingatlanok állományát, és az értékesítések mediánárát. Az eladásra kínált ingatlanok állományának csökkenését (emelkedését) jellemzően a megkezdett építkezések számának emelkedése (csökkenése) követi.

Az értékesítési tendenciákat erősen befolyásolják a jelzálogkamatok és a gazdasági ciklus. A ciklus elején a kereslet erősebb, a vége felé gyengébb. Az adatok ingatlanpiaci fontosak, de jól jellemzik az általános gazdasági helyzetet, és egyfajta előretekintő indikátorok is. Az értékesítési aktivitás erősödését általában a lakberendezési cikkek keresletének erősödése követi.