Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A REIMS technológia adja a lényegét az intelligens kés ("iKnife") néven ismertté vált fejlesztési projektnek. A koncepcionális fejlesztés szakaszában lévő intelligens kést a jövőben a műtétek közbeni, azonnali diagnózis felállításához lehet majd alkalmazni.

A Waters már három éve együttműködik a MediMass-szal és az Imperial College London-nal a REIMS technológia továbbfejlesztésében. A REIMS egy olyan ionizációs eljárás, mely szinte bármilyen minta azonnali tömegspektrometriás analízisét teszi lehetővé. A technológia képes az azonnali kémiai analitika potenciális kiterjesztésére az élelmiszer-biztonság, mikrobiológia és a klinikai diagnosztika területére.

A MediMass Kft. 2008-ban a SOTE-vel együttműködésben alakult magyar kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kkv, mely Takáts Zoltán kutató találmányára épül. Tallós Ákos és további négy magyar magánszemély a kezdetektől fogva Takáts professzor közeli munkatársa és partnere a projektben.

A legutóbbi befektetési körben a Euroventures IV. (JEREMIE társ-befektető) alapja és több magánbefektető is csatlakozott. Ennek eredményeképpen 2011-ben több körben mintegy 1-1,5 millió euróval megemelték a társaság alaptőkéjét lehetővé téve ezzel, hogy a kutatást elvigyék a prototípus fázisig, valamint megfelelő stratégiai partner találva az engedélyeztetésig és üzleti felhasználásig. A kutatásokat ezalatt az EU Hetes Keretprogramja (FP7/2007-2013) is támogatta.