Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új szociális szakápolási rendszer felépítésére Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár tesz javaslatot - mondta Lázár János. Új centrumok és ápolási kórházak jönnek létre, az Emmi javaslata alapján határozzák meg a kapacitások nagyságát és elhelyezését. Az új centrumok az önmagukat ellátni képtelen, folyamatos ápolásra szoruló idősek ellátását biztosítják.

Jövő nyárra az államkincstár lehet az egyedüli állami kifizetőhely

Jövő nyárra a Magyar Államkincstár lehet az egyedüli központi kifizetőhely, azaz az állampolgárok minden állami támogatást, juttatást innen kaphatnak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen részletesen beszámolt a stratégiai és a gazdasági kabinet elmúlt üléseiről.

Ezeken az egyik fő napirendi pont volt a háttérintézmények átalakítása, amellyel kapcsolatban a tárcavezető megerősítette, hogy 20 százalékos létszámleépítés várható.

A stratégiai kabinet arról is döntött, hogy folytatódik az új tűzoltólaktanyák és új büntetés-végrehajtási intézetek létrehozása. 2018-ig ötezer új börtönférőhely lesz.

A döntések közül azt is megemlítette, hogy szigorítani fogják a szélerőművek létesítésének feltételeit.