Így a 3200 négyzetméter nettó hasznos alapterületű Dorottya utcai épületet 776 millió forint helyett 582 millióért adta el az önkormányzat a lap szerint.

Korábban az Index írt arról, hogy 2016 elejére tervezik annak a 120 szobás, Dorottya utcai hotelnek az átadását, amelynek a kisebbségi tulajdonosa lesz Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára. A hárommillió forintos tőkéjű vállalkozás, a Dorottya 8 Hotel Kft. többségi tulajdonosa Giró-Szász András sógora, Serfőző Péter.

A Dorottya 8 Kft.-nek kisebbségi tulajdonosa az idén júliusban alapított Safe Port Project Kft., amelyben Serfőző mellett Giró-Szász a tulajdonos. Vagyis közvetlenül az ingatlan megvásárlásakor nem volt érdekeltsége a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot most vezető politológusnak, ám Serfőző révén családi szálon már akkor is volt a céghez kapcsolódása.

A Blikk most azt írta, az V. kerületi önkormányzat egyszerre öt értékes ingatlanától vált meg 2010-ben: odaadta őket saját önkormányzati cégének, a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt.-nek, amelyet Rogán Antal fideszes polgármester előterjesztésére eladtak egy luxemburgi cégnek 2,7 milliárd forintért.

Serfőző egy Zrínyi utcai 292 négyzetméteres földszinti üzlethelyiséget is megvett az érdekeltségébe tartozó Simsala Kft. révén, amely a tulajdonszerzés idején éppen egy liechtensteini off­shore cég tulajdonában volt. Ezt az ingatlant már el is adták azóta - olvasható a Blikkben. Az V. kerületi önkormányzat az érintett ingatlanokhoz az eladás előtt alig egy évvel jutott hozzá - írta a lap.

A Blikk megkereste Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőt, a volt belvárosi polgármestert,