Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ebben az esetben a forgalomkorlátozással járó intézkedések a kihirdetést követő nap, azaz csütörtök reggel 6 órától lépnek életbe. Ez az intézkedés csak akkor nem lép életbe, ha a keddi eredmények alapján - a levegőszennyezettségi szint javulása eredményeképp - nem lenne indokolt a riasztási fokozat elrendelése, vagy egy elrendelt riasztási fokozat csütörtök reggeli további fenntartása, ami csak a mai mérési eredmények szerda, továbbá a holnapi eredmények csütörtök hajnali értékelése alapján fog kiderülni - olvasható a közleményben.

Ha el kell rendelni a riasztási fokozatot, akkor a vonatkozó jogszabályok alapján 2014. január 30-án, csütörtök reggel 6 órától akár a gépjárműforgalom korlátozására is sor  kerülhet - a rendszámtáblán fekete és piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek a szmogriadó riasztási fokozatának ideje alatt a fővárosban nem közlekedhetnek.

A riasztási fokozat időtartama alatt az érintett gépjárművek használatára vonatkozó korlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart, annak megsértése a vonatkozó jogszabályok alapján szabálysértésnek minősül. A szmogriadó riasztási fokozatának elrendelésekor a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben - százötvenezer forintig terjedő - bírságot szabhat ki.