Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Önbizalomból nincs hiány a magyar sofőröknél: ugyanis 62 százalékuk hasonlítja magát Michael Knighthoz, a Knight Rider legendás főszereplőjéhez magabiztos és lendületes vezetési stílusa miatt. A Generali friss kutatásából az is kiderült, hogy 18 százalék Miss Daisy megfontolt és lassú sofőrjével tudott azonosulni.

Őrülten száguldozóként (Vin Diesel karaktere a Halálos iramban című filmben) és nehézkes, ügyetlen vezetőként (Émilien, a nyomozó a Taxiból) mindössze a válaszadók 2-2 százaléka határozta meg magát.

Sokan vezetnek kockázatosan: 54 százalékkal előfordul, hogy nem áll meg a stoptáblánál, a fiatalabb, 18-29 éves korosztálynál pedig ez az arány közel 70 százalék. A válaszadók több mint felével (55 százalék) megesik, hogy 130 km/óránál többel hajtanak az autópályán, a budapestiek esetében pedig ez az arány még ennél is magasabb, 64 százalék. (Autósok, figyelem! Így spórolnak sokan akár tízezreket is.)

A férfiak nagyobb arányban voltak érintettek balesetben (53 százalék), míg a nőknél ez mindössze 31 százalék. Úgy tűnik, a nők többet tanulnak a bajból: csak 29 százalékuk nyilatkozta, hogy semmit nem változtatott a történtek után, míg a férfiaknál ez az arány 51 százalék. Azok, akik változtattak, leginkább a nagyobb követési távolságra, az elsőbbségadásra és a sebességhatár betartására figyelnek oda jobban.