Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kgfb szolgáltatóknak november elsejéig kellett közzétenniük a januártól érvényes tarifáikat. Ezekből kiderül, hogy a 13 piaci szereplő közül 12 társaság új díjat hirdetett meg január elsejétől, mindössze egy piaci szereplő döntött úgy, hogy a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől.

Érdemes körültekintően dönteni, hiszen társaságok továbbra is sok, csaknem százféle kedvezmény lehetőségét vonultatják fel a díjak kialakításánál. A kedvezményrendszerekben kisebb módosulások fellelhetők, de olyan kedvezménytípust, amely gyökeresen különbözne a korábban alkalmazottaktól, nem találni - közölte a korábban a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Az már most látszik, hogy árat emeltek a biztosítók, egyes számítások szerint átlagosan 15 százalékkal, míg más 8 és 30 százalék közötti áremelkedést mért. Mégis, az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel mindössze tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját hétfő reggelig az internetes kalkulátoron. A kalkuláló autósoknak valamivel több mint fele talált magának kedvezőbb díjat, a többi autósnak el kellett fogadnia díjának emelkedését.

Ezek után arra voltunk kíváncsiak, hogy mekkora az az összeg, amiért egy autós már hajlandó lenne váltani. Először az utca emberéhez fordultunk válaszért:

A kérdést a Napi.hu Facebook-oldalán is feltettük az olvasóinknak. Az ott válaszolók 45,8 százaléka szerint nem számít az összeg, bármekkora megtakarítás érdekében képesek lennének váltani. Ezzel szemben 37,5 százalék mondta azt, hogy legalább 5 ezer forintért mozdul, ez alatti összegnél marad eredeti biztosítójánál. Válaszadóink 12,5 százaléka úgy látta, hogy 3 ezer forint a határ számukra, míg mindössze 4 százalék mondta azt, hogy a minőség a lényeg, drágább kgfb esetén is hű marad a szolgáltatójához.

A kérdéshez volt, aki hozzászólt, László például azt írta, hogy "Ha valamelyik cég 1000,- Ft-tal olcsóbbat kínál, átmegyek, mert többre becsül engem mint a másik cég. (Az utóbbi 20 évben már szerintem minden biztosítónál voltam, mert mindig volt olcsóbb.)"

És Ön mennyiért vált?