Csütörtökön a közlekedésbiztonsági fejlesztések elkezdik kiépíteni a forgalomterelést az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12 kilométer szelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán - olvasható a közleményben.

A forgalmat fokozatosan a külső és a leálló sávba terelik majd. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a betonelemek daruzásakor, ami várhatóan augusztus 10-én kezdődik, lezárják majd a külső sávot, így az autópálya ezen szakasza csak egy sávon lesz járható.

Torlódás esetén - a technológiai folyamatok figyelembevételével - időnként megszakítják a daruzást és két sávban engedik majd el a járműveket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi közleménye szerint a fejlesztés több mint 10 milliárd forint értékű európai uniós forrásból a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg. Az elválasztósávok korszerűsítése érinti majd az M3-as és az M5-ös autópálya több szakaszát is. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak, és az M3-as autópálya 10-35 kilométer, valamint az M5-ös autópálya 13-17,4 kilométerszelvények közötti szakaszait is érintik. A beruházások révén kívánják csökkenteni a pályaelhagyásos balesetek, így a frontális ütközések számát.