Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A választási eljárásról szóló törvény szerint ha egy sajtótermék politikai hirdetést akar közölni a kampányban, a választás kitűzését követő öt munkanapon belül el kell juttatnia az ÁSZ-hoz hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét, ezt az intézmény nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi.

Az augusztus 23-án kezdődő választási kampányban politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek hirdetési árjegyzékét az ÁSZ nyilvántartásba vette.
Az ÁSZ ezek alapján ma 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Az ÁSZ az árjegyzékeket a korábbi gyakorlatnak megfelelően sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a Választás 2014 menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért felelősséget nem vállal.

A sajtóorgánumoknak a szavazás napját követő 15 napon belül tudatniuk kell a számvevőszékkel, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek az önkormányzati választási kampányidőszakban. A részletes listát szintén közzé fogják tenni az ÁSZ honlapján.