Olyan levelet dugnak az adóhivatali dolgozók orra alá, amely lényegében arról szól, kiállnak Vida Ildikó NAV-elnök mellett, bíznak benne - tudta meg a hvg.hu több forrásból. Arról ellentmondásos információk jutottak a portálhoz, hogy felülről szervezett kezdeményezésről vagy alulról jövő buzgalomról van szó.

A nyilatkozatot nem kötelező aláírni, elvileg önkéntes a csatlakozás. A portál forrásai szerint azok közül sem írta alá mindenki a papírt, akiknél már járt a dokumentum.

A NAV elnöke egy hete ismerte el, hogy rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak hatfős listáján, és rajta kívül néhány kollégája is rajta van. (Nevüket nem árulta el.) Vida Ildikót nem váltja le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A NAV az Origónak reagált. Eszerint a hivatal közép-magyarországi főigazgatóságának dolgozói országos aláírásgyűjtést kezdeményeztek, amelyben visszautasítják a NAV-ot ért alaptalan vádakat, és kiállnak a NAV elnöke mellett. A NAV sajtószóvivője hozzátette: "Vida Ildikó - megköszönve a kollégák szándékát - az aláírásgyűjtés abbahagyására kérte munkatársait."