Így a két opciós kötéssel együtt mindössze 24 üzletet kötöttek. Mostanra teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az index pénteki, 13 pontot meghaladó emelkedése nennyire csak a Fotexre kötött rekordnagyságú üzletnek volt köszönhető: az index majdnem pontosan ugyanannyival esett vissza.
A legnagyobb mennyiségben a Kontrax Telekom papírja forgott, a piacvezető egy üzlet erejéig volt hajlandó a 23 825 forintos ár fölé menni, azután visszatért ehhez az árszinthez, és meg is maradt ennél. Az Irodatechnika még ennél is kevesebb izgalmat okozott stabil 23 830 forintos árfolyamával, amelytől a tőzsdenap folyamán egyszer sem tért el.

A Fotex most a szokásosnál kisebb tételekben forgott, mintha csak a pénteki nagy üzlet után kissé kifulladt volna. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a bécsi tőzsdére való bevezetés sem hozta meg a várva várt árfolyam-emelkedést, ennek megfelelően a papír - egy 100 darabos tételt kivéve - nem is ment a kibocsátási ár fölé. A mostani opciós kötésekből is látszik hogy a befektetők optimizmusa jelentősen mérséklődött az egy hónappal ezelőttihez képest.

A péntekihez viszonyítva valamit csökkent az átlagára a Skála-Coopnak, ami abból adódik, hogy tegnap csak a már megszokott 17 500 forintos áron volt kötés, és ettől egyszer sem tértek el. Az FB sorozatú papírokból tegnap nem volt forgalom. Az IBUSZ-részvény egyetlen árva kötéssel szerepelt csak, a pénteki árhoz képest 5 forinttal magasabb árfolyamon. Erre a papírra jelenleg olyan kicsi az érdeklődés, hogy ajánlatok is csak elvétve hangzanak el rá. A Styl is csak egy 15 darabos kötéssel szerepelt tegnap, habár itt valamivel több ajánlat hagzott el. Két üzletet kötöttek viszont a mostanában újra életre kelt Buda-Flax-papírra, az ára nem változott. A Dunaholdingra egy vevő jelentkezett, aki a 35-36 ezer forintos eladási ajánlatokkal szemben évényesíteni tudta eredeti, 34 ezer forintos ajánlatát. Nem változott a Nitroil ára sem, ez a papír augusztus 23-án szerepelt utoljára a tőzsdén.

Csak ajánlatok voltak Martfűre 2550 kontra 2300 forinton, és Konzumra 1170 kontra 1050 forinton. Vettek volna 50 Agrimpexet 23 ezer forinton és egy Postabank-kötvényt 100 százalékon, adtak volna egy névre szóló Sztrádát 20 ezer forinért, de ezekre az ajánlatokra nem érkezett válasz.

A. A.