Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő és Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője ezt csütörtökön közölte az MTI-vel, azt követően, hogy sajtóhírek szerint a Kopint-Tárki közzétette a Magyar Nemzeti Bank 1,8 milliár forintos keretösszegű, a Századvég győzelmével végződő közvélemény-kutatási pályázatának nyilvánosságra hozható anyagait. A pályázatot, amelyen a Kopint-Tárki és a Századvég indult, utóbbi egy drágább ajánlattal nyerte meg, úgy, hogy a szakmai értékelésre kapott magasabb pontszámot.

Az LMP közleményében bírálta a jegybankot, szerintük ugyanis a devizahiteleseken és a forintgyengülésen óriási nyereséget elérő MNB több mint 400 milliárd forintot költött értelmetlen célokra az elmúlt években.

"A jelek szerint az osztogatásból a Fidesz hátországa sem maradhat ki" - fogalmaztak a kommünikében, amelyben azt is kifogásolták: a Századvég több mint 50 százalékkal többet kért, mégis a kormányközeli intézet nyerte el a megbízást. A párt a pályázat szakmai tartalmának értékelését is vitatta.