Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jegybank a közlemény szerint az egy hónapos lejáraton 50, tizenkét hónapon pedig 100 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal.

Az egy és három hónapos futamidőn 25-25 milliárd forint felajánlott mennyiségre az egy hónapos futamidőn 100 milliárd forint, a 3 hónapos futamidőn 6 milliárd forint, a 12 hónapos futamidőn a meghirdetett 100 milliárd forint felajánlott mennyiségre pedig 247 milliárd forint értékben érkezett ajánlat. Az egy és tizenkét hónapos tenderen 6-6, a három hónapos tenderen pedig egy bank vett részt.

A 1312 milliárd forintos többletlikviditásból az egyhónapos eredeti futamidejű állomány 216 milliárd forintot, a háromhónapos 274 milliárd forintot, a hathónapos 223 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 599 milliárd forintot tesz ki - írták.

Az MNB a Monetáris Tanács 2016. szeptember 20-i bejelentése alapján a három hónapos betét mennyiségi korlátozásához kapcsolódva, a likviditási folyamatokkal kapcsolatos bizonytalanságok kezelésére vezetett be likviditáslekötő betéti és likviditásnyújtó devizaswap finomhangoló eszközöket.

A jegybank folyamatosan figyeli a likviditási folyamatokat, és további finomhangoló tendereket fog tartani, amennyiben érdemi és tartós eltérést tapasztal - áll a közleményben.