Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Nyomozó Főügyészség által nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt 2014. december 15. napján elrendelt nyomozás során elvégezte azon nyomozati cselekményeket, amelyek közvetlenül nem érintettek mentelmi joggal rendelkező személyt.

Az eljárás folytathatósága érdekében az ügyészség indítványozta a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivőjének a diplomáciai mentesség felfüggesztése iránt szükséges intézkedések megtételét - olvasható a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A rágalmazás vétsége kapcsán, a tényállítás bűncselekménnyé minősítésének tekintetében a Központi Nyomozó Főügyészség által 2014. december 15-én kiadott közleményben írtak az irányadók.

A vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében, a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány megtételével egyidejűleg fel kell függeszteni a nyomozást.

Amennyiben a diplomáciai mentességet élvező személy mentelmi jogát az arra jogosult nem függeszti fel, az eljárást meg kell szüntetni.

Az Együtt kiakadt

Az Együtt felháborítónak tartja, hogy az ügyészség kezdeményezte André Goodfriend amerikai ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztését. A párt felszólítja Polt Pétert, hogy hagyja abba ezt a szégyenletes kutyakomédiát! A legfőbb ügyész ne legyen se bűntársa, se bűnsegédje a kormánynak a kitiltási botrány igazi felelőseinek eltitkolásában! Foglalkozzon inkább a másik öt, eddig ismeretlen kitiltott beazonosításával, indítson nyomozást a kapcsolódó korrupciós ügyekkel összefüggésben, és kérjen valódi jogsegélyt az amerikaiaktól! A kormánynak pedig inkább azon kéne dolgoznia, hogy helyreálljon a nemzetközi bizalom Magyarország iránt - olvasható a közleményben.