Doncsev András május 1-jei hatállyal távozik posztjáról. Az új alelnök személyéről Balog Zoltán, az NKA elnöke hamarosan egyeztet Fekete Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével - írja a tárca közleményére hivatkozva az Index.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, meneszteni fogják posztjáról Doncsevet, értesülésük szerint a menesztés egyik oka az lehet, hogy a feltörekvő könnyűzenészeket, előadókat segítő Cseh Tamás Programban túl sok "liberális" zenekar nyert támogatást.

Erre a felvetésre Doncsev akkor úgy reagált a lapnak, hogy a zenében a liberális kategória nem létezik. "A támogatásra jogosultak esetében csak a minőség számít, hogy a díjazottak hova adják a szavazatukat, azt nem tudom, és nem is feladatom foglalkozni vele." Azt mondta, ha a Cseh Tamás Programmal kapcsolatban bármilyen probléma felmerülhet, az legfeljebb annyi, hogy túl jól működik, az egész könnyűzenei élet felpezsdült. A kinevezése 2018. május 31-ig érvényes.

Doncsev az Indexnek azt mondta, váratlanul érte, hogy leváltották, munkájára nem kapott kritikát Balog Zoltántól, mindössze annyival indokolták a döntést, hogy megromlott vele a bizalmi viszony.