Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a pénzintézetek az Országgyűlés döntését támadták meg a bíróságokon, a perek lezárultával a bankoknak minden egyes szerződéssel és minden egyes forinttal el kell számolniuk. A folyamat a devizahitelekkel kezdődik és a forinthitelekkel folytatódik - fűzték hozzá.

Megjegyezték, hogy az ellenőrizhető elszámoltatás érdekében az Országgyűlés szeptemberben törvényt alkot a szabályokról és határidőkről. Hangsúlyozták: az elszámolási törvény eredményeként a bankoknak kivétel nélkül minden forintot vissza kell fizetniük, amit tisztességtelenül vettek el a családoktól. "A bankok elszámoltatása egy új korszak kezdete. Egy olyan korszaké, amelyben tisztességes és fair bankrendszer fog működni Magyarországon" - írták.

Múlt pénteken tárgyalta a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a Magyar Állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban. A határidő lejártáig összesen 79 hitelintézet nyújtott be keresetet.