A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdától péntekig Lillafüreden tartja évadnyitó frakcióülését, amelyen helyzetértékelést tart Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is. A háromnapos kihelyezett frakcióülés kiemelt témája a migráció, azon belül is "az emberek védelmének biztosítása" lesz a leghangsúlyosabb kérdés - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI érdeklődésére. Ezen túlmenően biztosan napirenden lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának beszámolója. A közös tanácskozás előtt a KDNP-frakció külön ülést is tart.

Az MSZP szerdán és csütörtökön Salgótarjánban tartja évadnyitó frakcióülését, mert a nógrádi megyeszékhelyen a hónap végén időközi polgármester-választás lesz - mondta Budai Bernadett, az ellenzéki párt szóvivője. A frakcióülésen megvitatják az oktatás és az egészségügy helyzetét. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP parlamenti vitanapot kezdeményezett az oktatással kapcsolatban, és támogatta a Jobbik egészségügyi vitanapra vonatkozó kezdeményezését is. Szó lesz a földkérdésről is, valamint az energiaárakról, arról, hogy a világpiacon olcsó földgázt a magyaroknak drágán adják el, és a különbözetet a kormány nyeli le.

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes korábban beszámolt arról is, a frakcióülésen szó lesz a menekülthelyzettel kapcsolatos, a párt szerint halasztást nem tűrő intézkedésekről is.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja Salgótarjánban és Ózdon tartja kihelyezett frakcióülését szerda és péntek között. A tanácskozás kiemelt témái megegyeznek a párt nemzeti konzultációjának kérdéseivel, azaz a korrupció elleni küzdelmet, valamint az oktatás és az egészségügy problémáit vitatják meg a képviselők.

Az LMP ötfős frakciója szintén szerdától péntekig ülésezik Balatonalmádiban - közölte Gál József szóvivő az MTI-vel. A képviselőcsoport itt felkészül a soron következő parlamenti ülésszakra, de foglalkozik a párt számára kiemelten fontos témákkal is: "a földrablás elleni küzdelemmel és a dolgozói szegénység felszámolásának problémakörével", valamint aktuálpolitikai kérdésekkel is - fogalmazott a szóvivő.

Az Országgyűlés február 15-én kezdi tavaszi ülésszakát.