Beszólt Rogánnak a reklámszövetség (frissített)

A Magyar Reklámszövetség aggályosnak tartja Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök rendeletét, illetve a banki kereskedelmi hirdetésekbe való kormányzati beavatkozást. A Kormányzati Tájékoztatási Központ viszont a Reklámszövetség nem az emberek, hanem a bankok érdekeit képviseli.
Napi.hu, 2016. március 9. szerda, 14:59

A rendelet a banki csokos hirdetésekben kötelezővé tenné a kormánypropaganda visszatérő elemeinek megjelenítéstét. A szövetség szakmai indokainak figyelembevételével kéri a kormányt a rendelet visszavonására.

Az MRSZ a hirdetések tartalmát egyértelműen a hirdető szuverén területének tartja, hiszen a reklám egy olyan költséges befektetés, amelynek célja, hogy az elérni kívánt hatás révén megtérüljön. Ezért a Magyar Reklámszövetség semmi olyan hatósági kötelezvényt nem tart elfogadhatónak, amely nem a fogyasztó érdekeinek védelmét célozza (mint például a gyógyszerreklámok esetében a kötelező fogyasztói tájékoztatás), mert az akár negatívan is befolyásolhatja a hirdető üzenetét.

A bankokra terhelnék a marketingköltséget

A "Magyar Reformok Működnek - Otthonteremtési Program arculat használatával kapcsolatos jogszabály" alapján a kormány üzenetekre eső kötelező reklámidő, - felület aránya egyértelműen a reklámhatás rovására mehet, mert a megnövekedett hirdetési felület vagy szpot idő egyértelműen növeli a hirdetői költségeket, amely semmiképpen nem elfogadható. Ezen kívül a médiatulajdonosoknak a jelenleg érvényes gyakorlat szerint jogában áll úgynevezett 'második hirdetői felárat' kérni, ha egy hirdetőn kívüli másik termék vagy szolgáltatás is megjelenik a hirdetésében.

Így a kormány nem csak a saját kommunikációja költségviselését hárítja át, hanem akár a többlet költség finanszírozására is kényszeríti a banki szolgáltatókat. Mindezt úgy, hogy a bank ezért semmiféle ellenszolgáltatást nem kap a kormánytól, hiszen a folyósított hitelösszeget a fogyasztó veszi igénybe.

Frissítés! Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ
A bankok a kormány által biztosított lakáshitelt és a kormány által garantált lakástámogatást árulják és pénzt is keresnek rajta. Amikor a Reklámszövetség megszólal, nem az emberek, hanem a bankok érdekeit képviseli - reagált a Reklámszövetség közleményére a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

papagaga, 2016.03.09 17:07

"......akár a többlet költség finanszírozására is kényszeríti a banki szolgáltatókat. Mindezt úgy, hogy a bank ezért semmiféle ellenszolgáltatást nem kap a kormánytól, hiszen a folyósított hitelösszeget a fogyasztó veszi igénybe."
HONAN VETTED EZT A BAROMSAGOT.........A BANKOK LEVESZNEK 200000FT-OT AZ ATUTALT OSSZEGBOL SOT MINDEN ELBIRALASNAL KUON KOLTSEGEKET VONNAK LE A CSOK-BOL............KAPJAL MAR A FEJEDHEZ, ES OLVASD EL A UJ CSOK RENDELETET, MIELOT HULYESEGEKET IRSZ
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .