Az üzleti szférán belül minden vizsgált ágazat várakozásai kedvezőbbé váltak. Az ipari mutató már az ötödik egymást követő hónapban emelkedett, javultak a foglalkoztatási kilátások, bár a leépítést tervezők aránya továbbra is jóval meghaladja a bővítésben gondolkodókét. Az építőipar mutatói ugyan kissé kedvezőbbek lettek, ám még mindig ez számít a legpesszimistább ágazatnak. A kereskedelem kilátásai továbbra is hullámzóak.

Az indexek alakulása 2009-ben

szolgáltatószektorban az üzletmenet megítélése romlott, de a következő három hónap forgalmára vonatkozó várakozás javult. Az iparban, az építőiparban és a szolgáltatásoknál az árcsökkentést tervezők továbbra is többen vannak, mint a drágításra törekvők, míg a kereskedelemben az áremelést tervezők vannak - a korábbinál kisebb - többségben. A fogyasztók inflációs várakozása viszont erősödött.

A GKI fogyasztói bizalmi indexe május óta lassan javul. Augusztusban a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozások, valamint a lakosság rövid távú megtakarítási képessége csak kissé, az ország várható gazdasági helyzetére, valamint a lakosság saját pénzügyi helyzetére vonatkozó egyéves várakozások erőteljesebben javultak.