Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az igazságosságra épülő új baloldali politikára van szükség - mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy konferenciát követően, aki a legnagyobb problémának azt tartja, hogy Magyarország igazságtalan országgá vált hét év fideszes kormányzás után. A felmérések szerint a magyarok 80 százaléka is osztja ezt a véleményt - tette hozzá a politikus az MTI tudósítása szerint.

A szocialista politikus leszögezte, Magyarország demokrácia, nem autokrácia vagy diktatúra, és az Európai Unió teljes jogú tagja, nem pedig Oroszország csatlósa.

Olyan prosperáló országot kell teremteni, amely a fiatalokat itthon tudja tartani. Egy ember előrejutását nem befolyásolhatja, hogy milyen családba született, csak a tehetsége és a szorgalma - hangsúlyozta a szegedi polgármester.

Leszögezte, véget kell vetni a féktelen korrupciónak, minden állampolgárra kivétel nélkül ugyanazok a törvények kell, hogy érvényesek legyenek.

A környezeti értékek megóvása érdekében a megújuló energia használatára kell fektetni a hangsúlyt - véli a politikus.

Az egészségügy és az oktatás borzasztó állapotban van, azonnal rendbe kell tenni e területeket. A felesleges stadionépítések és szimbolikus gigaberuházások helyett az állampolgárokra kell költeni a pénzt - mondta Botka László.

A nők társadalmi helyzetének javítása nem várhat tovább, azonos munkáért azonos bért és megbecsülést kell kapniuk.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy látja, a legfontosabb kérdésekben a kormányváltást akarók egyetértenek. Hozzátette: a következő kormány ebből az egyetértésből fog szárba szökkenni.

Botka László elmondta, felkérte a jelenlévőket és miden kormányváltást akaró demokratát, hozzák létre a patrióta demokraták értékközösségét. Ennek érdekében tíz pontot fogalmazott meg, amelyek közül az első szerint 2018-tól a tehetősebbeknek jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.

A tanácskozáson mintegy százan, az új baloldali értelmiség meghatározó képviselői, társadalomkutatók, filozófusok, jogászok, valamint az MSZP korábbi és jelenlegi vezetői - Molnár Gyula, Tóbiás József, Mesterházy Attila, Hiller István - vettek részt, valamint megjelent és a vitához hozzászólt Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere - számolt be az MTI.

A szocialista politikus elmondta, a programjának alapelveit felvázoló tíz pontot átadta Karácsony Gergelynek, aki hozzászólásban kifejtette, "Botka László mellett szívesen küzd egy igazságos Magyarországért, ellene pedig nem".

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás