Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A digitális csalások és az adatbiztonság miatti félelmek, valamint a megjegyzendő jelszavak sokasága miatt a pin-kódok és jelszavak kora lassan véget érhet - írja a Business Insider amerikai online gazdasági portál.

A szoftver- és hardvercégek már dolgoznak azon, hogy miként lehet hatékonyan, biztonságosan, és az eddiginél egyszerűbben használni az azonosítókat a mindennapokban.

A biometrikus azonosítás lehet a kulcs: ujjlenyomat-beolvasás, vénaszkennelés, hang- vagy éppen retinaazonosítás lehet egyre népszerűbb a jövőbe. Mégpedig akkor, ha a telefonhoz vagy alkalmazásokhoz kell hozzáférni.

Ugyanakkor a biometria alkalmazása különleges biztonsági kihívásokat is jelent: bár a hekkerek sokkal nehezebben férhetnek hozzá az eltárolt és kódolt biológiai adatokhoz, ha mégis feltörik az adatokat, akkor sokkal értékesebbek, mint a sima jelszavak és pin-kódok, mert az előbbieket nem igazán lehet cserélni újra. Ez sok embert elrettenthetnek, mégis úgy tűnik, hogy a biometrikus adatok használatának előnyei miatt népszerűvé válhat ez a megoldás a jövőben.

A lapban idézett előrejelzés szerint 2021-re az amerikai piacon az okos telefonok 99 százaléka képes lesz használni a biometrikus azonosítókat. A biometria alkalmazása az okos telefonokon túl pedig alkalmas lehet arra is, hogy azok segítségével fizessünk.