Az ügyvéd előző nap azt mondta: nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak. Az ügyről annyit közölt, hogy védence a hétfői razzia előtt meghallgatást kért az Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőitől, és feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal "köszönő viszonyban" álló hiányát.

Bánáti János szombaton a Hír TV-nek úgy nyilatkozott - miként a csatorna honlapján olvasható -, hogy "történtek a nyomozó hatóság részéről kényszercselekmények, tehát például házkutatás és lefoglalás, erről jegyzőkönyvek állnak rendelkezésre, és erről hivatalos tudomása van a Buda-Cash vezetőinek. Ismeretlen tettes ellen sikkasztás bűncselekményének a gyanúja miatt indult meg a nyomozás".

Az ügyvéd korábban azt mondta a HVG-nek, a hatalmas hiány valóban abból jött össze, hogy a brókercég nem tudott elszámolni a DRB bankcsoport négy pénzintézetének értékpapírjaival, főképpen állampapírokkal, ám azt még nem tárták fel, hogy pontosan milyen ügyletek deficitjének a fedezésére használták fel azokat.