Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közösségi alapon működő személyszállítást biztosító amerikai Uber vasárnap 12-órától nem működik a Budapesten. Az Uber-alkalmazást használók is ezzel az üzenettel találkozhatnak a mobiltelefonjukon, az üzenethez pedig a Parlament képét csatolta a cég. A Facebook-oldalán pedig azt írják: "Az Uber a világ számos országában elérhető, Budapesten mégis fel kell függesztenünk a működést!Köszönjük a rengeteg támogatást Nektek, Ti vagytok a legjobbak!"

Másfél hét

A társaság másfél héttel ezelőtt - június 13-án - jelentette be, hogyjúlius 24-én délig tart a történetük Magyarországon. Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője akkor azt mondta, hosszas mérlegelés után döntött így a cég. a társaság szerint hiába a több ezres támogató tábor és az 1200 sofőr, mégis született egy tiltó törvény.

"Az elejétől folyamatosan kerestük a párbeszédet, több alkalommal tettünk konkrét javaslatokat arról, hogyan működhetnénk ezek a szolgáltatások. A korábbi szabályozás arra a korra íródott, amikor még vezetékes telefon sem volt itthon" - mondta a felfüggesztés bejelentésekor az igazgató, aki szerint hiába akartak együttműködni, zéró hajlandóság mutatkozott erre a hatóság részéről. A korábbi, Ubert ért vádakkal kapcsolatban elmondta: sok lépést tettek, hogy minden előírásnak megfeleljenek, így e-számlát állítottak ki, beszerezték a személyszállítói engedélyeket, mára már minden sofőr rendelkezik ilyen engedéllyel. Biztosítva is vannak az utazásaik, 1,3 milliárd értékben. (Itt olvashat részletesen az Uber távozásáról, a budapesti búcsú nemzetközi visszhangjáról és az többi uberes témáról.)