Tarlós Istvánnak nincs ismerete arról a javaslatról, amelyről Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes írt a Napi.hu-nak. A főváros nem tervezi kitiltani a taxikat 2023-ig, ilyen döntés biztosan nem születik. A hírek nem jók másra, csak a taxikos heccelésére - mondta.

Szeneczey Balázs sokat dolgozik a taxisok problémájának megoldásán. Tarlós "nem menne bele abba a játékba", hogy az NGM-et szembeállítják a főpolgármesteri hivatallal. Ez egy fogalmazástechnikai kérdés.

A Napi.hu írta meg először, hogy a főváros az NGM javaslata alapján 2020-tól csak zéró emissziós taxiknak adna engedélyt, 2023-tól pedig már csak ilyenek közlekedhetnének. Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes állításait az NGM közleményben cáfolta. Azt írták, hogy a teljes taxiállomány rövidtávú lecserélése elektromos autókra jelenleg nem reális lehetőség. Az elektromobilitás elterjedését célzó intézkedések fókuszában a korlátozás helyett mindig az ösztönzés állt.

A főváros ezen kívül azt is állította, hogy egyeztetett a taxisokkal. A Napi.hu által megkérdezett szervezeti vezetők azonban nem vettek részt ilyen egyeztetésen.