A 2020-ig tartó következő uniós költségvetési időszakban a Horizont 2020 pályázatból, amelyre bármely tagállam pályázhat, uniós szinten 70 milliárd euró fordítható K+F-re. Emellett Magyarország a strukturális és kohéziós alapokból 700 milliárd forintot szán a kutatás-fejlesztés és innováció támogatására.

Az államtitkár hozzátette: 2014. január 1-jétől a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezelése a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, így a hazai források könnyebben összehangolhatók lesznek az előzőekben felsorolt támogatási konstrukciókkal.

A rendezvényen hirdette meg a Magyar Innovációs Alapítvány a 2013. évi Innovációs Nagydíj pályázatot, amelyben új kategória a legígéretesebb start-up vállalkozás.
Cséfalvay Zoltán az innovációval gyors növekedésre képes magyar cégek számát - az elit klub tagságát - 150-re becsülte, ezek képesek helytállni a globális versenyben is.
Az államtitkár a magyar támogatásról szólva kiemelte, hogy 2010 óta évi 8 százalékkal nőtt a kutatás-fejlesztésre fordított kiadás, 2012-ben már elérte a bruttó hazai termék (GDP) 1,3 százalékát, amely kiemelkedő arány.

A 2013. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette. Eszerint a pályázatra műszaki, technológiai és gazdasági innovációval lehet jelentkezni jövő év február 5-ig. Az értékelésnél 50 százalékban esik latba a 2013. évi eredmény, 25 százalékkal az újszerűség, 20 százalékkal a társadalmi hasznosság, és végül 5 százalékkal az egyéb műszaki-gazdasági előnyök - tette hozzá a tiszteletbeli elnök.