Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapest főpolgármestere minél előbb találkozni akar a kormányfővel a 3-as metró felújításának ügyében, amelyet a kormány gyakorlatilag leállított - írja a Magya Nemzet. Előfordulhat, hogy emiatt a metrót is le kell állítani a 2018-as választások előtt, mégpedig úgy, hogy ezzel egyidejűleg nem indul el a fejújítása.

Tarlós István még a héten tárgyalni akar Orbán Viktorral, mert nem szeretné vállalni a felelősséget azért, hogy műszaki okok miatt leállítsa a metrót. Márpedig a rekonstrukció egyre bizonytalanabb: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére felfüggesztették a metrópótló buszszolgáltatással kapcsolatos tendert.

A kormány Magyarországon összeszerelt buszokat akar látni a pótlójáratokon, ám ezt a követelményt buszok híján nehéz teljesíteni. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta nemrégiben, hogy jövő nyár előtt nem kezdődhet el a felújítás. A lap által megszólaltatott szakértők szerint egy ilyen botrány tovább rombolná a Fidesz amúgy sem acélos budapesti támogatottságát.