Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly decemberben a dohánytermékek ára 4,8 százalékkal nőtt év/év alapon, - május óta folyamatosan gyorsul a drágulás üteme. A tavalyi ötödik hónapban még 2,6 százalékkal vásárolhattak drágábban a nemzeti dohányboltokban.

A KSH statisztikái szerint egy csomag Sopianae 2015-ben átlagosan 968 forintba került, szemben a 2014-es 946-tal, míg 2011-ben még 557 forintot kellett érte fizetni. A Multifilter ára a 2014-es 973-ról 1010 forintra emelkedett tavaly, míg négy évvel korábban 591 forint volt az ára.

A cigaretta drágulása a jövedékiadó-emelések és a kiskereskedelmet érintő átalakítások nyomán indult be. A növekedés 2014 közepéig két számjegyű volt, majd utána némiképp "szelídült" az ütem. Idén azonban további emelkedés jöhet, a 2015 végén bejelentett új, szálanként 4 forintos különadó miatt.

Forrás: KSH, Napi.hu-gyűjtés

Tavaly novemberben indult az Országos Dohányboltellátó Kft., amely nem volt zökkenőmentes. A Philip Morris és az Imperial Tobacco csak később csatlakozott az ellátóhoz, amely miatt felmerült, hogy ideiglenes készlethiány lesz a trafikokban. Végül a kft. valamennyi gyártóval szerződést kötött és nagyobb fennakadások nélkül tudta kiszolgálni a boltokat.