Zivatar

Az OMSZ szerint hétfőn az esti órákban a Dunántúl nyugati részén zivatar előfordulhat, amelyhez 70 km/h feletti szél, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (>20 mm) társulhat. Az esti, késő esti óráktól dél felől egy másik csapadékrendszer először a déli tájakat éri el - kiemelten a Dél-Alföld térségét - intenzívebb záporokkal, zivatarokkal, melyhez lokálisan 20 mm feletti csapadék, 70 km/h körüli vagy azt kissé meghaladó szél társulhat. Keddre virradó éjszaka észak felé továbbhelyeződik a rendszer és napközben már az ország északi, északkeleti harmadában okoz jelentős mennyiségű csapadékot (>25 mm).

Viharos szél

Hétfőn a Dunántúlon az éjszaka folyamán északnyugatira forduló szél egyre több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúl térségében viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések elérhetik, akár meghaladhatják a 70 km/h-t. Kedden az északnyugati szél a Dunántúl északi felében viharos lesz (~70 km/h), amely csak a késő délutáni óráktól fog mérséklődni.

Kedden általában erősen felhős lesz az ég, hosszabb időszakokra elsősorban a Dél-Alföldön szakadozhat fel a felhőzet. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul, késő estétől többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Szélerősödés zivatar környezetében is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű.