Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német újság munkatársa Felcsútra látogatott és a 444.hu szerint számos dologra csodálkozott rá: ilyen az, hogy egy 1812 fős faluban miért van egy 3800 férőhelyes stadion, hogy miért áll állandóan üresen a helyi kisvasút, illetve arra is, hogy Mészáros Lőrinc, a kis falu polgármestere ott van az ország 20 leggazdagabb embere között, pedig hat évvel ezelőtt, amikor az iskolai barátja miniszterelnök lett, még csak egy helyi gázszerelő volt.

A Spiegel szerint Orbán Viktor a gyerekkori álmait valósítja meg Felcsúton: saját stadionja van, ahol a VIP-páholyból nézheti a csapata meccseit, a házából rálát a stadionra, ahol a "hősei játszanak", és már saját kisvasútja is van. Megemlékeznek arról is, hogy 2015-ben a Forbes 6,8 milliárd forintra becsülte az Orbán család vagyonát.

A lap ezután szépen végigveszi, hogyan biztosította be magának a hatalmat Orbán Viktor, így írnak a médiatörvényről, az Alkotmánybíróság vegzálásáról, az új alkotmányról, illetve arról, hogy minden fontos pozícióba haverokat ültetett a kormány. Jut pár sor ezen kívül Rogán Antal és Kertész Balázs kapcsolatának is, ahogy Tiborcz István, a miniszterelnök vejének üzleti sikereiről is megemlékeznek.