Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mióta felszerelték a VÉDA kamerákat (fix traffipaxos kapuk), általánossá vált, hogy az autósok egy jelentős része előszeretettel tapos a fékbe, amikor meglátja a kamerákat - tapasztalják a portálnál. Legtöbbjük nem azért, mert épp 180 km/órával hasít, és ugyan visszavesz már a tempóból, ne legyen bünti, hanem akkor is erősen fékez, ha épp csak karcolja a 130 km/órát.

Ez roppant balesetveszélyes nagy tempónál, egy olyan országban, ahol a biztonságos követési távolságot csak kevesen tartják.

Mi több egyesek a forgalomszámláló, a HU-GO, illetve e-matricás kapuknál is úgy fékeznek és nem azok, akik szabálytalanul túllépik a megengedett sebességet (ők pontosan tudják, melyik traffipax és melyik nem), hanem legtöbbször azok, akik 120-szal "élményautóznak" a belső sávban. (Megbuktak a szupertraffipaxok? - Meghökkentő kritika érkezett.)

Melyik traffipax és melyik nem?

A sebességmérő VÉDA kamerák kapui előtt durván 150 méterrel mindig van egy KRESZ-tábla, ami arra figyelmezteti az autósokat, hogy hamarosan traffipax alatt haladnak át. A HU-GO kapukon és a forgalomfigyelő kamerák előtt nincs ilyen tábla.