Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lapban Tállai András, az adóhivatal vezetője elmondta, az adótraffipax az online pénztárgépek rendszerével igazán hatásos párost alkot.

"Az első hónapok látványos eredményeket hoztak" - mondta. Több fővárosi és vidéki helyszínen 40-50 százalékkal több nyugtát adtak az ottani vállalkozások, mint korábban, s ezzel együtt a pénztárgépekbe beütött összegek is növekedtek, nem is csekély mértékben. Volt olyan kereskedelmi egység, ahol a bevétel a korábbi 965 százalékára ugrott abban az időszakban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előre bejelentett vizsgálata zajlott - mutatott rá az adóhivatal vezetője.

Mindent egybevéve a hivatal becslése szerint az új tájékoztató rendszer már az első hónapokban is százmillió forintokban mérhető hasznot hajthatott - jegyezte meg. A NAV célja ugyanakkor Tállai szerint egyáltalán nem a büntetés, hanem az, hogy minden szereplő betartsa az előírásokat, befizesse az adókat és legálisan alkalmazza dolgozóit. Ezért is hirdetik meg az adótraffipaxban az akciók legnagyobb részét - tette hozzá.