Ezen belül 18 százalék akarja határozottan Medvegyev bukását, 27 százalék pedig inkább támogatná mint ellenezné azt. Az 1600 megkérdezett mindössze egyharmada nem ért egyet a kormányfő távozásával.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnöki hivatalnak "talán némi időre lesz szüksége az adatok kiértékeléséhez". A Medvegyev támogatottsági rátájában megmutatkozó megingást Peszkov a kormány által meghozott nehéz döntésekkel indokolta.

Márciusban Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egy, a világhálóra feltöltött videóban súlyos korrupcióval vádolta meg Medvegyet. Az anyagot egyedül a YouTube-on több mint 20 millióan látták.

Navalnij el kíván indulni a 2018-as elnökválasztáson. Kezdeményezésére március 26-án országos tüntetést tartottak a korrupció ellen. Medvegyev az ellene felhozott állításokat "nonszensznek", "zagyvaléknak" és politikai indítékúnak nevezte.
Natalja Tyimakova miniszterelnöki szóvivő szerdán kijelentette, hogy a kormányfő "nem tulajdonít különösebb jelentősége a közvélemény-kutatásoknak, különösen azoknak nem, amelyeket a Levada-központ teljesen meghatározható politikai megrendelés alapján végez el."

Lev Gudkov, a szociológiai intézet vezetője kijelentése miatt bocsánatkérésre szólította fel Tyimakovát.