Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem javult a magyarok hangulata az elmúlt két évben: nem érezték jobban magukat 2015-ben, mint 2013-ban - idézte a Világgazdaság a KSH felmérését. Hiába lendült meg a gazdasági növekedés, bővült a foglalkoztatás és javult a keresetek vásárlóereje, ez nem volt elég ahhoz, hogy jobbnak tartsák helyzetüket. A nullától tízig terjedő skálán 6,1-en stagnál az élettel való elégedettség mutatója.

Az emberek kifejezetten rossznak tartják saját anyagi helyzetüket. Az ezzel kapcsolatos mérőszám 5,2 pontról csupán hajszálnyival javulva 5,3 pontra ment fel. Nem meglepő, hogy az anyagi helyzetüket az alapfokú végzettségűek tartják a legrosszabbnak. Ez egyébként az élettel való elégedettségre is igaz.

A lakhatásukkal elégedetlenebbek a magyarok, mint korábban voltak, miközben elsősorban a személyes kapcsolataikkal elégedettek. Arra a kérdésre, hogy a múlt hónapban milyen gyakran voltak boldogok, a megkérdezettek 57 százaléka válaszolta azt, hogy általában boldog volt. Ez az arány 2013-ban 56 százalék volt. A megkérdezettek 15 százaléka ritkán boldog vagy soha nem jut el ebbe az állapotba.

Az emberek iránti bizalom mutatója három tizeddel romolva öt pont lett, ami azt mutatja, hogy gyengült a magyarok együttműködési készsége. A nagyvárosokban kevésbé rossz a helyzet, mint vidéken.