Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még éppen száraz lábbal meg lehet közelíteni azokat a nemrég kihelyezett szabadtéri tornaeszközöket, melyeket a bűz és a lassan kialakuló mocsárvilág ellenére is használtak fiatalok és felnőttek is. Siófok aranyparti strandja lett egyébként az ország legnépszerűbbje a szallas.hu internetes felmérése alapján.

A portál kétségbeesett és felháborodott turistákkal, közeli lakókkal és vállalkozókkal találkozott a hét derekán. A Balaton magas vízállása és a sok csapadék is problémát okoz, ezzel egyetértettek a panaszos lakók és vállalkozók, de arra is felhívták a figyelmet: a legutóbbi nagy esőzés után még másnap is folyt a víz a járdán az Európa szálló közelében; a nyári főváros frekventált utcájában több turista is kézben vitte a cipőjét, papucsát, úgy közlekedett, a vízbe gázolva. Vagyis a csapadékvíz-elvezetés sem tökéletes.

Az illetékesek tétlenek

Szóltunk a strandokat fenntartó Balaton-parti Kft.-nek, egyelőre eredménytelenül - mondta a portálnak a közeli társas apartmanház egyik lakója. A főszezon kellős közepén, a város egyik legnépszerűbb strandján ez nem állapot. Nem tudjuk,, miért áll a víz tószerűen és miért nem folyik el, ki és miért tüntette el az árkot, ami elvezetné a vizet. Ráadásul már bűzt is áraszt, hamarosan mocsaras szúnyogtanya lesz belőle - értékelt.

Mivel a terület nagy része használhatatlan, a vendég elmegy messzebbre, ami nekem forgalomkiesés - panaszolta a legközelebbi büfés. - Én majdnem harminc éve fizetem a bérleti díjat a Balaton-parti Kft.-nek azért, hogy harminc asztalt padokkal kitehessek a placcra. Az idén ezért már 4,1 millió forintot kér a kft., mely akkor is emel az éves díjon öt-hat százalékot, ha nincs infláció. Ennyiből már nem csak tisztességes fűnyírásra futná (merthogy az sincs), hanem arra is, hogy tegyenek róla: ne csúfoskodjon ez a "Kis Balaton", beékelődve a strandba - olvasható a Sonline.hu-n.