Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A diákmunka-szövetkezet 1000 forintos órabért ígérő, könnyű fizikai munkát ajánlott a 19 éves Patriknak, 8 órás műszakban a Duna Arénában.

A fiatalember elmondása szerint a semmittevésbe kapcsolódott be: a reggeles fiúk 3-kor anélkül mentek el, hogy aznap bármit is csináltak volna összesen 8 ezer forintos bérükért. A délutános műszak sem volt sokkal megerőltetőbb, bár Patrik legalább annyi "munkát" kapott, hogy csomagoljon ki a dobozából egy radiátort. Délután 4-kor pedig, amikor a létesítményfőnök hazament, azt kérte tőlük, hogy üljenek ki a büfébe és maradjanak, mondjuk 7-ig, utána hazamehetnek.

"Életemben ennyit nem honfoglalóztam, pedig egy időben eléggé rá voltam kattanva" - mesélte a portálnak Patrik, aki bevallása szerint kifejezetten rosszul érezte magát attól, hogy a semmittevésért fizetik. Állítása szerint volt olyan fiú - egy másik iskolaszövetkezettől -, aki a létesítményfőnöknél is reklamált, hogy adjon már valami munkát, de az illető állítólag azzal szerelte le, hogy nem tud mit adni, menjenek, fedezzék fel az arénát, hogy ha a vb idején esetleg újra jönnek dolgozni, akkor tudják, mi merre van.

Hogy mióta "dolgoztak" diákmunkások az Arénában, az a folyamatos fluktuáció miatt Patrik számára nem derült ki. Az eset után a portál a Duna Arénát fenntartó Bp 2017 Nonprofit Kft.-nél érdeklődött a részletekről, de a szervezet nem válaszolt kérdéseikre.

(Számok a FINA-ról - a legutóbbi költség-emelkedésről itt olvashat.) A kép forrása: MTI Fotó.