A történelmi mélypontért elérésében az orosz válság, a rossz nemzetközi befektetői hangulat, és a svájci jegybank intézkedései is közrejátszanak. Az azonban tény, hogy a régiós devizák közül messze Magyarország és a magyar fizetőeszköz teljesít a legrosszabbul, ez pedig azt jelenti, hogy folyamatosan nő hazánk kockázatossága, vagyis gazdaságunk egyre sérülékenyebb - véli az ellenzéki politikus.

A régióban most is mi esünk a legnagyobbat, mert a dilettáns monetáris és fiskális politika sérülékennyé tette Magyarországot. Ez a kormány bűne, a kormány tehet arról, hogy mi hasalunk a legnagyobbat - fogalmazott Pápa.

Igazán Matolcsy György MNB-elnök örülhet. A folyamatos forintgyengülés ugyanis biztosítja, hogy a profitcélt kitűző jegybank nyereséget tudjon elérni, így Matolcsynak akkor lesz sok pénze, amit elkölthet, ha gyengül a forint.

A magyar családok azonban nem örülhetnek. Ők fizetik a számlát. Nem csupán a növekvő államadóssággal vagy a paksi hitellel, de mi fizetjük meg, minden egyes alkalommal, amikor a gyenge forintunkkal vásárolunk, és persze kiemelten azok, akiknek személyi vagy autóhitelük svájci frankban van. És persze nagyon fájni fog a gyenge forint, amikor a síelést vagy a nyaralást szeretnék a családok befizetni - tette hozzá az Pápa. Követelése szerint erősebb és stabilabb forintra, kiszámíthatóbb gazdaságpolitikára, és mindenekfelett a befektetői bizalom visszaszerzésére van szükség, hogy Magyarország ne legyen végre a régió legsérülékenyebb gazdasága.